Rubriky
Novinky

Jak na webovou stránku s WordPressem

WordPress je nejpoužívanější platforma na světě. Je oblíbená pro prezentaci firem, které nabízí své služby, ale i obsahové weby jako blogy či magazíny. Žijeme v době, kdy denně trávíme hodiny a hodiny volného času na internetových stránkách či sociálních sítích. Máme své oblíbené internetové magazíny, které jsou vždy zaměřeny na určitá témata. Pro ženy jsou důležité ty magazíny, které se týkají módních trendů, novinek ve světě módy či jak si vytvořit skvělý look na různé události, které je mohou co den potkat.

Muže většinou zajímají stránky s automobilovou tématikou, a tak se není čemu divit, když i muži vydrží i internetu opravdu dlouho. Webové magazíny jsou však také o hubnutí, o tom, proč je dobré jíst zdravě či kdy je dobré si půjčit. Vždy si stačí jen najít to, co nás zajímá a pročíst si nejzajímavější články, jež jsou mnohdy opravdu poučné. Nikoho z nás v daný okamžik ani nenapadne, že za takovým článkem na tak čteném webu stojí hodně práce. Většinou se jedná o práci ve skvělém WordPressu.

1. Vše začíná plánováním webu

Než se dáme na tvorbu webových stránek, je důležité, abychom si zodpověděli několik otázek. Vždy se jedná především o to, jakým směrem se bude web zabývat. Musíme mít potřebné finance do začátku, pokud si dané články nechceme psát sami. Měli bychom mít řádně promyšlené, na jakou věkovou generaci se zaměřujeme.

2. SEO příprava a instalace webu

Mezi další kroky se neodmyslitelně řadí i SEO příprava. Téma, o němž chceme psát, je nutné dobře připravit z hlediska optimalizace stránek. Pak je na místě samotná instalace WordPressu. Instalovat ho můžeme klasicky či pouze jedním kliknutím.

3. Základní nastavení, rubriky a jiné

Třetí krok založení webu spočívá v jeho nastavení. Stahujeme si šablony, instalujeme pluginy, tvoříme rubriky – to vše podle vašich představ, které o dané webové stránce máte. Nezapomínejte pravidelně vkládat články, ať váš web neupadá hned po jeho startu. Dobré webové stránky je nutné také propagovat, aby se vám vrátily peníze, které do webových stránek z počátku investujete.